Szijjártó Péter: a kormány segíti a kkv-k exportját - bemutatták az EEN követeit

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a kkv-k külpiaci támogatására a kormány létrehozta a Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t, emellett sorra alakulnak a viszonylati kereskedőházak.

A kormány több intézkedést is hozott annak érdekében, hogy segítse a magyar kis- és közepes cégek exportját - hangsúlyozta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára kedden a Nemzeti Külgazdasági Hivatalban (HITA), ahol az Enterprise Europe Network (EEN) követeit mutatták be. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a kkv-k külpiaci támogatására a kormány létrehozta a Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t, sorra alakulnak a viszonylati kereskedőházak, a külpiaci sikerprogramban pedig szakértőkkel, beszállítói fejlesztési programmal segítik a cégeket.

A HITA tájékoztatása az idén az EEN konzorcium követévé választották az ATEKNEA Solutions Hungary Kft.-t, a Pharmacoidea Kft.-t, a MOTE Kft.-t (Belegrai Péter), az Attrecto Zrt.-t, a KERKO MÉDIA Kft.-t és a Kreatív Ipari Klasztert, a Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt.-t, valamint a Karlwood Kft.-t. Az EEN-követek rendszeresen részt vesznek rendezvényeken, ahol az Enterprise Europe Network szolgáltatásainak sikerességéről tartanak előadást, valamint médiaszerepléseket vállalnak, ahol a hálózat tevékenységét népszerűsítik. Az Enterprise Europe Network az Európai Bizottság egyetlen vállalkozásfejlesztési hálózata, amely az európai uniós tagállamokon kívül 25 további országban van jelen.

A teljes cikk elérhető az hirado.hu oldalon.
Forrás: http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/a-kormany-tobb-intezkedest-is-hozott-a-kkv-k-exportjanak-tamogatasra
Forrás: http://www.hirado.hu/Hirek/2013/12/10/14/Szijjarto_a_kormany_segiti_a_kkv_k_exportjat.aspx

Built by Front Seed Labs | Powered by Drupal